Trimmaus

Koiran trimmaus nyppimällä onnistuu sellaisilta roduilta, joiden karva ei itsestään irtoa vaan se tulee käsipelillä irrottaa. Tällaisia rotuja on mm. karkeakarvainen kettuterrieri sekä jackrusselinterrieri. Toimenpide ei satu koiraan, tavallisen turkin omaavalta koiralta ei voi turkkia nyppiä aiheuttamatta kipua.

Minulle on tärkeää toimia koiran ehdoilla ja niin, että toimenpide on sille mieluinen. En vie trimmausta loppuun jos näyttää siltä, että koira stressaantuu. Minulta löytyy monenlaisia herkkuja koiralle mutta allergisen on hyvä tuoda varuiksi omiakin. Mainitsethan etukäteen, jos koirasi jännittää trimmausta tai käsittelyä tai voi esimerkiksi purra trimmaajaa.

Pentukoiran voi tuoda lyhyelle tutustumiskäynnille, jossa totutellaan pöydällä oloon, kampaamiseen ja käsittelyyn muutenkin. Samalla voidaan myös opetella esimerkiksi näyttelyissä pöydällä oloa ja paikallaan seisomista.

Koiran turkkia olisi hyvä nyppiä säännöllisesti, ns. rullaamalla, jotta koiralla on monen pituista turkkia eikä käy niin, että koiran muistuttaessa Rölli-peikkoa sen turkki nypitään kerralla alas, jolloin suojaavaa aluskarvaa ei jää jäljelle. Röllin trimmaaminen on myös työläämpää kuin turkin siistiminen.

Trimmaan koiria kotonani Tuusulan Nuppulinnassa ja tällä hetkellä mahdollista ottaa vastaan vain pieniä koiria, maksimissaan noin 10kg painoisia ja siis vain nypittäviä. Tuothan koiran puhtaana ja valmiiksi pestynä, minulla ei ole pesumahdollisuutta. Takuton turkki nopeuttaa työtä.

Trimmauksen hinta 50e/h (min 1,5h)

Pentujen tutustumiskäynti 30 min 30e

Varaa aikasi täältä

Erityisen takkuisissa tai muuten haastavissa tapauksissa varaa aikasi viestillä/ soittamalla 050 518 4881 tai kennelonpaupee@gmail.com