Kuka minä olen?

Olen Ira Eskola, tuusulalainen äiti, puoliso, yrittäjä ja koiraharrastaja. Tarinani alkaa aivan kuten monilla muillakin, olen aina rakastanut eläimiä. Rakkauden kohteillani ei tarvitse olla turkkia tai jalkojakaan, niin sammakot, käärmeet kuin etanatkin saavat minut huokailemaan ihastuneesti.

Lapsena en saanut "oikeaa" lemmikkiä mutta akvaario meillä oli. Teininä sain puhuttua viimein itselleni fretin, jonka ostin ensimmäisillä kesätyörahoillani. Vuosien mittaan minulla olikin useampi fretti. Muutettuani omilleni minulla on aina ollut eläimiä, joskin frettiharrastus päättyi melkein 10 vuoden jälkeen.

Olen suunnattoman kiinnostunut perinnöllisyydestä ja ominaisuuksien kehittämisestä ja biologia kaikkinensa on lähellä sydäntä. Kanien kasvatuksessa tähän pääsi pureutumaan melko vaivattomasti ja näitä kasvatin muutaman vuoden ajan.

Olen suorittanut Kennellitton kasvattajakurssin keväällä 2021 ja sain myös kasvattajanimeni Onpa Upee. Ensimmäiset schapendoes-pennut syntyivät jo vuonna 2020 ja ensimmäinen kettuterrieripentue vuonna 2024. Koiramaisiin harrastuksiin kuuluu agility, mejä ja näyttelyt. Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti myös mieheni mukana pienpetometsällä.

Minulla on pitkä lista koirarotuja, joista haaveilen "sitten kun". Rotua tärkeämpää minulle on kuitenkin se, että koira sopii elämäntilanteeseen ja että sillä yksilöllä on parhaat mahdolliset eväät elää normaalia elämää vaikkapa lapsiperheessä. Täydellisellä koiralla onkin pitkät hermot, kyky rauhoittua ja olla stressaamatta turhia, se on helposti motivoitavissa ja sen kanssa harrastaminen on mukavaa. Sen lisäksi sen tulisi olla terve ja nättikin.

Minulta löytyy tällä hetkellä 3 schapendoesta ja 1 karkeakarvainen kettuterrieri, sekä mieheltäni erinäinen määrä metsästyskoiria, unohtamatta tietenkään akvaariota sekä terraarioeläimiä. Iltapuhteina trimmaan koiria.