Lumikuono Erlinda

Lumikuono Erlinda

SERT B/A 0/0

Huu terve, ei kantaja

gPRA ++

Veriarvot ok


Vietettyäni muutaman vuoden terriereiden kanssa, kaipasin koiraa, joka haluaa palavasti (tai edes vähän) tehdä kanssani asioita. Vuonna 2017 meille muutti sitten ihana Ilo, joka on aivan nimensä veroinen, aina iloinen. Se rakastaa kaikkia ihmisiä lapsista vanhuksiin ja nuoruusvuodet terrierilaumassa taisivat kasvattaa sille paljon kestävän luonteen, joten ihan pienistä se ei hätkähdä.

Kuten schapendoes yleensä, myös Ilo on luonteeltaan iloinen ja arjessa vaivaton kaveri. Se nukkuu sängyssä meidän kanssa ja kömpii aamulla viimeisenä sieltä ylös. Kotona se ei turhia hötkyile mutta kun lähdetään jonnekin niin se on virtaa täynnä ja valmiina tekemään ihmisensä kanssa mitä vain. Kaikki ihmiset lapsista vanhuksiin ovat ihania ja se rakastaa ihmisiä samalla innolla näki se hänet ensimmäistä tai sadatta kertaa. Harrastuksissa Iloa on helppo ohjata, se tottelee pienestäkin vihjeestä mikä tuo haasteensa sitten kun ohjaaja tekee jotain hölmösti... 

Ilon kanssa ollaan kokeiltu monenmoista harrastusta, nose workia, metsäjälkeä, koiratanssia mutta agility kolahti meihin molempiin kovaa. Kisaamaan ei koskaan päästy ja tällä hetkellä Ilo nauttii vain kainalokoiran roolistaan.

Ilo jalostustietokannassa TÄÄL