Haaveissa pentu?

Oletko ajatellut, että schapendoes tai karkekarvainen kettuterrieri voisi olla sinulle sopiva rotu? Ennen päätöstä suosittelen vahvasti tutustumaan valitsemaasi rotuun ja emään, silläkin uhalla, että rakastut palavasti. Minun koiriani saa tulla katsomaan meille kotiin tai jos bongaat minut kadulta tai harrastuksista. Kerron mielelläni koiristani lisää. 

Onpa Upee -pentu?

Minuun voi ja kannattaakin olla yhteydessä jo ennenkuin pennut ovat syntyneet ja sopiva esittelyviesti itsestäsi on mieluummin kattava kuin suppea.

En vastaa pelkkiin "onko vapaita pentuja?" "paljon pentu maksaa?" tyylisiin kyselyihin. (Kerron kyllä hinnan sinulle keskustelujemme yhteydessä) tai jos et vaivaudu edes esittelemään itseäsi. Ennen varsinaista varausta haluan myös nähdä sinut livenä, joten jos tulet kauempaa, varaudu tähän. Minulta on pentu lähtenyt Pohjois-Suomeenkin, joten muutaman sadan kilometrin matka ei ole este.

En vaadi suuria kodeilta, joihin pentuni menevät mutta vaadin ehdotonta koiran elämän kunnioittamista. Tarkoittaa siis sitä, että kohtelet koiraasi hyvin, ymmärrät, että se on koira (ja käyttäytyy kuten koira, hyvässä ja pahassa) eikä ihmislapsi tai väline, jonka voi unohtaa eteisen nurkkaan ja kun joskus tulee eteen tilanne, että koiran elämänlaatu heikkenee, päästät sen ajoissa pois. Pitkäkarvaisen koiran turkki vaatii huomiota etenkin pentuaikana vaikkei schapendoes mikään kovin puunattava rotu olekaan. Karkeakarvaista kettuterrieriä taas kuuluu trimmata nyppimällä säännöllisesti tai muuten turkki on likainen takkukasa.

Harrastuspakkoa ei ole mutta kaikenlainen puuhailu on koiralle mieluisaa. Pentueissa on aina niitä rauhallisempia ja vaatimattomampia kavereita ja sitten niitä vauhdikkaita, joten on tärkeää olla rehellinen kun kerrot mitä aiot koiran kanssa tehdä. Aktiivinen ja tulinen koirakaveri vain kotisohvalla on kaikkien hermoja repivä yhtälö, samoin kuin laiskanpulskea harrastuskaveri. Arvostan kovasti jos käyt edes kerran näyttelyissä ja kuvautat luuston. Näin saan dataa kasvatustyöstäni.

Tarvitsen myös sijoituskoteja koirilleni, joten jos sellaisen tarjoaminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä.

Facebookissa on Onpa Upee -ryhmä, jossa pentujen omistajat, niistä kiinnostuneet tai muuten pentuihin liittyvät voivat vaihtaa kuulumisiaan. Kuulen mielelläni myös niitä huonoja uutisia. Lisäksi tapaamme silloin tällöin leikkitreffien merkeissä.