Viimeisimmät kuulumiset

14.05.2023

Vuoden 22 loppu

Huomaa, että viimeisen vuoden aikana on ollut kaikenlaista koiraelämän ulkopuolista muuttujaa niin on blogin päivittäminen jäänyt vähemmälle. Tärkeimpinä mainitsemisen arvoisina taitaa olla Voittaja-näyttelyt joulukuulta. Oli jälleen mukava heittää ykköset niskaan ja tavata ihmisiä schapendoeksien parissa. Näyttelyt ja etenkin isommat sellaiset jakavat ihmisiä kahteen leiriin, heihin, jotka kaihtavat niitä ja heihin, jotka elävät niille. Voittaja-näyttelyissä on juhlan tuntua ja ainakin useimmat koiraihmiset ovat hyvällä tuulella. Onhan ne huipennus kuluneelle vuodelle.

Lauantain näyttelyssä tuomaroi Esa Ruotsalainen ja sunnuntaina erikoistuomari Paula Heikkinen-Lehkonen. Tuhma ja Leia eivät olleet Paulan mieleen mutta Esa tykkäsi. Tämä tekeekin näyttelyharrastuksen mielenkiintoiseksi! Vaikka arvosteltavaa koiraa verrataankin rotumääritelmään, ei rotumääritelmää lukemalla saa esiin yhtä täydellistä yksilöä vaan erilaiset koirat mahtuvat määritelmään ja tuomarit arvostavat ominaisuuksia sitten eri tavoin. Mukavasti on viime aikoina ollut arvosteluissa myös mainintoja luonteista.

Pennut

Tammikuussa syntyi Ilon ja Huugon pennut, jälleen kerran tehokas kymmenen kappaleen erikoiserä, jossa riittikin sitten tarmoa, energiaa ja teräviä hampaita. Ehkä aika kultaa muistot mutta mielestäni tämä oli äänekkäin pentue tähän mennessä! Rivien välistä voi siis lukea, että unettomia öitä oli useampi ja luovutusten aikaan huokailin syvään helpotuksesta. Ihmettelen miten jälleen kerran löytyi todella kivat kodit pennuille vaikka muutama olikin vähän "yliaikaa". Kivaa saada tutustua uusiin ihmisiin ja heidän kauttaan viedä schapendoeksien ilosanomaa eteenpäin. En edelleenkään ymmärrä miksei tämä ole suositumpi rotu.

Yksi narttupentu vielä roikuskelee kotosalla odottaen sitä oikeaa kotiaan. Pentu on loistava tyyppi itsessään mutta vaatii sisaruksiaan enemmän touhua, joten ihan kotikoiraksi se ei lähde. Odotammekin siis rauhassa "sitä oikeaa".

Näyttelyt

Näyttelyrintamalla on kevät alkanut hyvin. Lahdessa erikoisruomari Rob Douma tykkäsi Tuhmasta ja Leiasta ja siellä Leia valioitui juuri täytettyään kaksi vuotta. Tallinnan Voittajassa käytiin Leian kanssa ja titteli napsahti mukaan. Oltaisiin valioiduttu sinnekin mutta näyttelyt olivat muutamaa päivää ennen Leian synttäreitä. Seuraava Tallinnan näyttely on parin viikon päästä ja heti kohta perään Latvian näyttely. En olekaan aiemmin käynyt Latviassa, joten odotan innolla!äytte

Tänään oltiin Leian kanssa Helsinki kv-näyttelyssä, tuomarina Markku Kipinä. Sanoisin, että todella tarkka tuomari mutta mukava ja kohteli koiria kauniisti. Sieltä ei kuitenkaan liiennyt kuin sileä ERI mutta tiukan linjan ollessa kyseessä tuokin oli kiva. Toisaalta tiukalla tuomarilla on kivempi käydä kuin sellaisella, joka jakelee hyviä arvosteluita käytännössä kaikille.