Mitä kesällä tiedossa?

22.05.2022

Kalenteri mintissä

Mulla on useampikin kalenteri, jonne merkkailen paaaaljon asioita. Puhelimessa on kuitenkin kootusti näkyvillä kaikki ja mikä parasta, se myös hälyttää. Ja just nyt tällä hetkellä mun kalenteri huutaa tuskissaan, niin täysi se on. Eli ystävät, jos ette kuule minusta kesän aikana(kaan), se ei tarkoita, että olisin hylännyt teidät. Olen vain kiireinen...

Näyttelyrintamalla tulevalla viikolla on tulossa Tuusulan ryhmis, jonne menen nuorison kanssa. Siis Leian ja Nellin. Nyt on ekaa kertaa ikinä ihan kokonaan vain mun trimmaama kettuterrieri näytillä, toivotaan, ettei tule täystyrmäystä! Olen trimmannut meidän koiria noin 4 vuotta enkä vieläkään hahmota miten se upea näyttelytrimmi luodaan. Koirien nyppiminen on taidetta. Se ei todellakaan ole helppoa! Heinäkuussa on tulossa kettuterrierien erkkari ja Helsinki kr, jonne menen taas nuorison kanssa. Tartoon piti mennä myös mutta päätin kuitenkin jättää sen pois listalta.

Heinäkuussa on myös paimennustaipumuskoe, jonne schapendoeksilla on etuoikeus ilmoittautumisessa. Sinne ajattelin ainakin Tuhman kanssa, ehkä myös Leian. Tuossa taipumuskokeessahan koiran ei tarvitse osata paimentaa vaan kokeen tarkoitus on testata, miten koira luontaisesti lähtee paimentamaan vai lähteekö ollenkaan.

Myöhemmin syksyllä on schapendoeksien käyttäytymisen jalostustarkastus, jonne menen Tuhman kanssa. Ilon kanssa käytiin luonnetesti, mikä on tietyiltä osin hieman hurjakin koiralle. Tämä jalostustarkastus kuvaa enemmän arkipäiväisistä tilanteista suoriutumista ja sosiaalisuutta muita koiria ja ihmisiä kohtaan. En ole koskaan käynyt, joten odotan mielenkiinnolla!

Agilityepiksiä näyttäisi tulevan lähes joka viikonlopulle, joten Tuhma ja Ilo pääsee rallattamaan siellä. Ehkä saan myös tuon Nellin siihen kuntoon, että loppukesästä päästäisiin ensimmäistä kertaa senkin kanssa. Ihan ykkösjuttuna on kuitenkin ne Ilon kepit saada sujuviksi! Ne oli jo ihan hilkulla onnistua ilman ohjureita mutta sitten otettiin takapakkia ja päätin pitää pienen treenitauon kokonaan. Nyt on ääneen lausuttu tavoite, että kesäkuussa olisi ensimmäiset viralliset kisat. Ja kesäkuuhan on ihan just...

Tähän kun lisää kaiken, mitä muuta koiraharrastamisen ulkopuolella on tulossa, niin kyllähän tässä tekemistä riittää! Täytyy pitää huoli, että kalenterista löytyy tyhjiä päiviä mun rakkaalle harrastukselle, museoissa käynnille.