Mäntsälä KR 9.7.22

12.07.2022

Äkkilähtö Mäntsälään

Kun kevättalvella suunnittelin tämän vuoden näyttelyitä ja huomasin, ettei mulla aika eikä rahat riitä aivan kaikkeen, karsin joitakin pois. Mäntsälä kuului karsittavien joukkoon, syytä en tähän saumaan muista mutta se voi olla pelkästään jo inho Mäntsälää kohtaan. Viime hetkillä laitoin kuitenkin Leialle ilmoa menemään, onhan tuo kuitenkin tuossa vieressä ja näillä bensanhinnoilla kannattaa karsia niitä kauimmaisia näyttelyitä...

Käytiin vielä viikolla viimeiset näyttelytreenit, mikä tulikin hyvään hetkeen, sillä Leia on alkanut kiukutella hampaiden näyttämistä. Ja ravissa pysyminen on vielä haasteellista, pomppulaukalla eteneminen kun olisi kivempaa. Ja kuin tilauksesta, ilmoitti valokuvaaja Aino Vakkilainen facessa kuvaavansa ko näyttelyssä. Päätin uhmata vesisadetta ja pyysin hänet kehän laidalle, hän sai ihania kuvia minusta ja Tuhmasta Lahden erkkarissa.

Koiria oli ilmoittautunut 3, Leia, Tuhman veli Santtu ja toinen junnunarttu, joka ei ollut varma vielä osallistumisestaan. Lauantaina kehän laidalla tapasimmekin sitten ihanan Esterin, jossa oli todella paljon samaa kuin Leiassa. Noh, ovathan he hieman sukuakin mutta itse en olisi osannut laittaa koiria paremmuusjärjestykseen, joten odotin mielenkiinnolla tuomarin mielipidettä. Santtu ei saapunut paikalle, joten kisasimme kahdestaan Esterin kanssa.

Tuomarina Hilkka Salohalla on mukava, kohtelee koiraa lempeästi ja selittää mitä tekee. E osannut yhtään sanoa, mitä hän tykkäsi Leiasta, hän osasi pitää naamansa peruslukemilla. Tiedäthän, joistain tuomareista näkee selvästi jos koira miellyttää tai ei miellytä. Esteri ja Leia saivat molemmat ERI SA:n ja tuomari mietti pitkään valintaa meidän välillä. Hän kertoi meille molemmille koiriemme hyvät ja huonot puolet, mikä oli mielestäni loistavaa. Junnuserti ja ykköspaikka napsahti sitten meille ja näin ollen Leiasta tuli Suomen juniorimuotovalio!

Aivan mahtavaa, että Aino oli kameroineen paikalla, sillä saimme napattua valioitumiskuvat! Leiasta tuli siis minun sekä samalla myös kennel Onpa Upeen ensimmäinen muotovalio! Omakoiran kautta valiohakemus oli helppo ja nopea naputella isojen kehien alkua odotellen eteenpäin. Sadekin alkoi tällä välin eikä loppupäivälle suotu enää menestystä mutta tässä olikin yhdelle päivälle tarpeeksi. Viron juniorimuotovalion arvon anominen onkin sitten jo monimutkaisempi prosessi ja saan senkin varmasti lähopäivinä valmiiksi.

Olen ilmoittanut Leian vielä seuraavalle viikonlopulle Helsinkiin, jonne en muuten menisi mutta paikalla on erikoistuomari ja paljon schapeja. Kiva saada arvostelu Leiasta sieltäkin.