Lahti KV 26.-27.3.22

05.04.2022

Vuodenvaihteessa katselin näyttelyitä, mihin voisi mennä ja laskeskelin budjettia näille. Pelkästään näyttelyilmoihin olisi tullut menoja 1500 euron edestä, joten jostain piti karsia :D Ilmeisesti karsin ajatuksissani väärästä päästä, sillä Lahteen olin ilmoittanut nuoriso-osastoa, Leian ja Nellin. En siis sitä Tuhmaa, josta tuomari piti kovasti viime kesänä.......

Lauantaina oli vuorossa schapet ja tuomarina Antti Nieminen. Tuhman sisko Sipsikin oli paikalla. Aivan mahtavaa oli ensin katsoa että nääh, ei tuo näytä yhtään Tuhmalta mutta kylläpäs sieltä ilmeistä ja eleistä löytyi paljonkin tuttua. Sipsihän oli yksi mun suosikkeja pentuja, sellainen jäätävän kokoinen pörröinen pallo ja se oli se tyyppi, joka oli ensimmäisenä pussailemassa ihmisiä.

Huomasin lauantaina myös, etten ole Leian kanssa ollutkaan kaksin oikein missään. Paljon se tukeutui minuun mutta oli muuten reipas. Ennen kehää Leia liikkui ja seisoi nätisti mutta kehässä sille iski jokin ramppikuume. Tuomarin kopeloinnit meni vielä hyvin, Leiahan rakastaa rapsuttelua, mutta liikkeelle lähtiessä se jäätyi. Saatiin me kuitenkin ERI eli siinä mielessä ihan hyvin. Katsotaan kuinka käy seuraavalla kerralla.

Sunnuntaina oli terrierit vuorossa. Ainoa murhe Nellin kanssa oli sen vasen etujalka, siinä näkyi vielä merkkejä alkuvuoden järsimisestä. Jostain syystä Nelli aloitti jalan järsimisen ja siitä lähti karvat. Karvat kasvoivat hyvin mutta eivät ihan täyteen pituuteensa ja punaista väriäkin oli syljestä jäänyt. Mutta muuten kaikki oli täydellistä, trimmikin näytti hyvältä. Olin itse tehnyt pohjatyön ja kasvattaja Mirka viimeisteli. Mulla on oikean ilmeen saaminen koiralle vielä hakusessa.

No mutta koska elämä terrierin kanssa ei ole ikinä tylsää, Nelli pisti aivan ranttaliksi kehässä. Pöydällä se halusi vain suudella tuomaria ja uida sen liivehin ja lattiatasolla se kulki kahdella jalalla. Tuomari nauroikin että "very playful puppy", juu niin on. Itse arvostelu oli kuitenkin totuudenmukainen ja hyvä, paremmalla liikkeellä olisi saanut varmasti sen ERI:n mutta nyt tyydyttiin EH:n. Vähän treeniä ja ens kerralla sitten.

Kuvaaja Jetta Tschokkinen
Kuvaaja Jetta Tschokkinen

Ja ei, en juokse näyttelyissä puolentoista tonnin edestä vuodessa!