Kettuterrierin pennut kasvaa

05.03.2024

Koiranpennut 3 viikkoa

Nelli kettuterrieri synnytti 10.2.24 4 pentua, joista 2 on narttua ja 2 urosta. Selkeästi jotain perfektionistin vikaa koirassa, sillä molemmat tytöt ovat kaksi- ja pojat kolmivärisiä.

Synnytys käynnistyi alkuillasta ja sujui ensikertalaiselta hyvin. Oli ihanaa kun poikani pääsi mukaan synnytystä seuraamaan, aiemmat koirat ovat syntyneet yöllä tai koulupäivän aikana. Aiemmalta emolta, Ilolta, on pentuja tullut reilusti enemmän, joten neljä tuntui - ja tuntuu edelleen - hieman vajaalta luvulta. Nelli istua kökötti pentulaatikossa ensimmäiset viikot ja pennuilla oli täyspalvelu ja vaikka nyt Nelli jo ottaa hieman etäisyyttä pentuihin, ovat ne hiljaisimmat pennut mitä minulla on tähän asti ollut!

Touhukkaita kettuterrierin pennut ovat verrattuna schapendoeksen pentuihin. Ei mennyt kauaakaan kun nämä vilperit karkasivat pentulaatikosta kun taas schapet tyytyivät pitkäänkin kohtaloonsa. Tai no, eivät ne tyytyneet vaan protestoivat huutamalla täyttä kurkkua, mutta elettäkään eivät tehneet noin pieninä karatakseen. Nämä vain hiljaa ähkivät ja kampeavat itsensä vapauteen.

Schapendoekset Tuhma ja Leia ovat ensi päivistä lähtien korvat hörössä odottaneet tilaisuutta päästä pentujen luo. Tuhman äidinvaistot olivat kovia kun sen pienemmät sisarukset syntyivät ja selkeästi haluaa näitäkin hoitaa. Nyt kun pennut täyttivät 3 viikkoa, saivat karvaiset täditkin tutustua niihin. Nelli vahtii toki vieressä tarkkana mutta antaa muiden hoitaa. Ilokin hetken lipsutteli pentuja mutta tyytyi isoäidin rooliinsa ja kipusi takaisin sohvalle. Se on selkeästi jo pentunsa hoitanut.

Tähän saakka pennut ovat aina hieman tylsiä mutta olen iloinen kun viimein se paras pentuaika alkaa! Seuraavia viikkoja voikin sanoa minun "kasvattajanurani" lempiajanjaksoksi. Leikkimään, haukkumaan, juoksemaan ja repimään opettelevat pennut ovat parasta <3