Ilon agilitykevät

13.04.2021

Missä mennään treenien suhteen?

Korona-aika ja omat työ- ja opiskelukiireet saivat aikaan sen, ettei olla Ilon kanssa melkein kahteen vuoteen oltu mukana ohjatuissa aksatreeneissä lukuunottamatta yksittäisiä kertoja. Itseksiään ollaan kyllä treenattu mutta huomasin suunnan siinäkin lipsuvan pelottavasti vain mukavien asioiden tekemiseen ja kehitys pysähtyi. Virallisia kisojakaan ei olla päästy aloittamaan koska ne kepit on olleet mulle vaikea ja epämiellyttävä opettelun kohde.

Koira on siis hyvä, vika on taas ohjaajassa.

Tammikuussa ilmoittauduttiin kuitenkin kisaryhmään Heiluhännille Mäntsälään ja uusi vire tekemiseen löytyi. Kepit etenee hienosti ja uusia ohjauksia opittu. Tavoitteena olisi maaliskuun aikana hioa kepit kisavalmiiksi ja sitten startata virallisissa kisoissa! Alkuperäinen tavoite tosin oli jo joulukuussa, mutta.....

Ilo selvästi rakastaa agilityä, harvassa paikassa se on niin innoissaan kuin kentällä ja se haluaa tehdä oikein. Liian innokkaaksi se ei kuitenkaan äidy, eli luojan kiitos säästyn haukkumiselta. Hiljaisuutta rakastavana ihmisenä joutuisin muuten treenaamaan korvatulppien kanssa. Ilon vahvuuksia on tarkka suorittaminen mutta nopeudessa on vielä kehitettävää.

Entäs Tuhma?

Tuhman kanssa ollaan pidetty taukoa aksatreeneistä, sille tuli alkutalvesta täysstoppi tekemiseen enkä halunnut väkisin vääntää. Tarkoitus on kuitenkin senkin kanssa jatkaa treenaamista sillä meno vaikutti hyvältä. Toistaiseksi ollaan keskitytty vain kainaloon ja mukavaan yhdessäoloon :)